Monday, June 11, 2012

kena tipu ...adoiyai ..

hi guys ...
lama tak hapdate blog ...sibuk memanjang minggu nie ...banyak kerja yang nak di settlekan ..kepala pun dah rasa cam tingtong dah ...
alkisahnye ...
pagi tadi ..my phone shop didatangi oleh one indonesian ..actually lelaki ni memang rengular customer kat my shop ... lelaki tu kata dia nak balik indonesia ..tapi wang tak de ... ( nak pinjam ngan aku ke? sorry ..ingat aku bank ke ape)
oh bukan ..lelaki tu bukan nak pinjam wang ...tapi nak nak jual handphone galaxy S dia. mula mula tu hubby aku tak nak amik .tapi dek kerana kesian kan indonesian tu so hubby aku setuju la nak beli telefon tu dengan harga rm250. sebelum beli telefon tu telah di check dan di test ...semuanye ..ok ..wifi ok ....
duit rm 250 di bayar ..handphone bertukar tangan ... lepas indonesian tu balik aku double check balik handphone tu .... oh my god ..kena tipu ..handphone china ! waaaaaaaaa tak dapat la aku merasa pakai galaxy SII waaaaaaaa...



to all guys di luar sana ..be careful ...masa nak beli handphone ..sedangkan aku yang hari hari duk kat kedai handphone ni pun boleh kena tipu ..

tak pe la tak de rezeki aku kot ..dan maybe rezeki budak inndonesia tu ..apa nak buat redha je la

2 comments:

En. Beyazid said...

Salam perkenalan. Blog saya masih baru lagi. Harap dapat support blog saya dgn jd follower saya. Saya dah follow blog ni =)


http://apelak.blogspot.com/2012/06/mari-jadi-jiran-blog-saya.html

Anonymous said...

nape tak check x ikut imei dia?
yg *#06# tuh?