Thursday, January 20, 2011

HANDPHONE KORANG ORIGINAL TAK?

hi reader,

Handphone korang original tak????

haaaaa
korang jangan main beli jek ...nanti kena tipu ngan apek yang jual handphone tu. iye iye dia cakap handphone tu handphone ori ... sekali tengok ..tak ori ... padan muka korang ...

hari ni eyna azmi  nak bagi tips macam mana nak tahu handphone tu original ke tak ... 

ni rahsia tau ... korang jangan 'gege' pulops ... 

ok cepat pi ambik handphone korang ... 

kalau yang tengah bergayut ngan makwe @ pakwe tu suruh 'gewam' tu letak dulu handphone dulu ..

kalau yang dah kawin tu tak de maknenye nak bergayut lama lama ...betul tak ? ( aku cakap dari pengalaman ok!)

ok ..handphone dah ada kat tangan ke ?

ok korang tekan no nie  * # 0 6 #

pastu akan keluar nombor imei ... 

check emei handphone korang ... di kedudukan 7 & 8 ..



nampak tak yang error color kuning tu ..."04" nombornye ....( korang jangan tengok nombor handphone laki aku pulak ya ..)


nak tahu ori ke tak ...macam mana ? 

...

...

tekan bawah ...


...

...


....

....

....
....

....

cepat la wei ..

....

....
sabar lah ... nama lagi rahsia ....jangan la gelojoh sangat ..kena bagi suspen dulu ..


ok serius... serious ...

lepas korang tekan ... kalau keluar 

02 @ 20 - dari China  = LOW QUALITY
08 @ 80 - dari Germany = FAIR QUALITY
01 @ 10 - dari Findland = VERY GOOD QUALITY
00/03/04 - dr kilang asal handphone =BEST MOBILE QUALITY
13 - dari Azerbaijan = VERY BAD QUALITY ...

So lepas nie sebelum beli handphone korang kena check dulu tau ..

Korang nampak tak "04" kat handphone blackberry  kat atas tu ..ORIGINAL O.K..

ok let check talipon  yang lagi satu ....ori ke tak..

nokia 2600-C ni pun ORIGINAL ..ya ...





then check lagi satu handphone .

yang nie pun ori ...hehehe walau handphone aku silih berganti ,...  tapi handphone nie jugak yang aku sayang tau ...hadiah dari 'gewam''( my encik suami) masa bercinta dulu... huhuhu ..gedikssss


Salam sayang,


eyna azmi

9 comments:

comeliness_zaty said...

owh..cm tu ke nk cek...nk try ugo ehs..hehe

iftitah_ihsan said...

pnjam entri :)
silalah jejalan d cni. teehee
-SYAZA-

Anonymous said...

Klau 05?

acik teyha said...

yeay..sy punya ori >_<

Anonymous said...

kalau 05??

syarih said...

info menarik nih...nanti tak try tengok ori ke tak...terima kasih kerana berkongsi.

Anonymous said...

semua bb 04 ke ? ?

Anonymous said...

kalau 05???

Anonymous said...

05 macamana pulak ?