Monday, April 4, 2011

GANGGUAN DARI INXXX - aku terpaksa tukar nombor telefon lagi

tiba tiba aku dapat message dari mamat mana ntah ....

aku malas nak layan mungkin silap nombor kot

nampak gaya message nie macam dia nak message kat bini dia yang dah lari ke malaysia

aku pun balas la message nak bg tahu dia yang dia silap nombor ... boleh dia kata aku subahat


dia kata aku ragut prepaid orang yang dia nak talifon pulak .... hahahahah lol ingat aku sengkek sangat ke ?

 




Adoi ...aku bengan betol dengan mamat inxxx nie ..last week aku baru saja register satu line prepaid ... dua tiga hari lepas on nombor nie ,...aku dapat pangillan bertubi tubi dari indonesia .. pangillan tu memang aku tak tak pernah angkat sebab aku bukannye ada kawan kawan ataupun sedara kat indonesia ...
bila telefon tak berangkat dia si mamat inxxn nie message pulak .. aku pun balas la message dia tu cakap silap dia dah silap nombor ..
boleh pulak dia cakap aku ragut  handphone kawan dia yang kat malaysia tu ..
bengan sangat aku balas balik ...
pastu dia cakap aku bersubahat pulak ..

arhhhh memang gila mamat nie

aku kena wat silent mode sebab mamat nie buat gila talipon pagi pagi buta ...

@

aku terpaksa amik keputusan untuk tukar nombor handphone lagi ...

huaaaaaaa
aku sayang nombor aku nie ....



p/s - nombor hotlink sekarang banyak nombor recycle ... so tak mustahil kalau  ada orang call  cari owner lama ...kalau jadi kes cam aku ni kan naya ...




10 comments:

kyra_G said...

mmg bnda gila nie..
sama kes n kyra dlu huhuhu takut bebeno org ggu skg nie

Kaseh said...

ko tukar no lain beb.. bahya kalau deal ngan org dari sana nih...

Dinas Aldi said...

dulu masa I pakai prepaid, rajin jugak tukar nombor bila kena kacau tapi sejak pakai postpaid ni, pakai blacklist jalah nombor2 yg mengacau tu. tapi rasanya kalau sama2 maxis ja boleh blacklist kot, service provider lain tak pernah try pulak..

maszaki said...

uihhh tak moh caya ckp olang la mamat inxxx nih..susah la lau camni noo....tul tu lani byk no recycle bin hehehe....mu tuka jek la na..amik nom len...tu psl aku syg nom lama aku..aku jrg tuka nom pon

eyna azmi said...

kyra_G - tu la takut nak angkat talifon ..sekali je angkat nak explain kat dia dia salah nombor..tu pun siap kena maki

eyna azmi said...

kaseh - letih mak nak tukar nombor ... sayang nombor nie tau

eyna azmi said...

dinas aldi - boleh eh kita block nombor orang yang kita x suka ? tak tahu pulak

eyna azmi said...

mas - waaaa aku baru je amik nombor nie ....sayang tauuu nombor cun

maira said...

betul2 naya nie eyna.. huhu

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

adik Mak Dara pon kena benda yang sama. Selalu hari2 orang call carik lutfi.. sedangkan adik Mak Dara tu pompuan nama Emie.. dah byk kali explain pon masih ramai lg yg call dia.. memang Digi kasi number recycle lah agaknya.. mmg menyusahkan kan..