Tuesday, April 12, 2011

kunci kereta hilang .... kelam kabut aku dibuatnye

tengah hari tadi pergi maybank ...biasa lah aku lepas je pergi bank ..kaki nie akan merayap dulu ..singgah sana singgah sini ... window shopping dulu .... biasa la orang pompuan pantang kalau tengok kedai baju ... kedai kasut  mesti nak singgah ... begitulah rutin aku setiap minggu kalau pergi bank ... walaupun kedai tu minggu lepas aku dah masuk ..minggu nie aku datang lagi ...muhahahaaha ...mesti tuan kedai tu pun dah menyampah tengok muka aku  jek tiap tiap minggu ...oppsss hari nie aku nak citer bukan pasal window shopping ..tapi pasal kunci kereta aku yang hilang ... serius .kelam kabut aku dibuatnye ...

entah macamana masa aku nak ambik kereta kat parking tadi (tempat parking nie memang mengom... aku parking 5 minit pun dia charge RM3.50 gak ... per entry katanya ..)  , baru aku perasan kunci kereta aku hilang ... ayokkkkkk serius mengelabah aku ... takkan ala aku tertinggal kat umah pulak .... kalau tertinggal macammana aku boleh bawak kereta samapai sini .... nak tak nak kena pergi balik tempat yang aku pergi tadi ...

1) Pergi kaunter maybank .... tanya kat kaunter .... tak de
2) Pergi BSN ..tadi singgah bayar bill elektrik kat BSN ... tak de jugak
3) Pergi Maxis ..pergi bayar bill kat sana...pun tak de ...

pas tu aku singgah kedai kek ...beli roti

4) tanya kat kedai kek tak de..
5) pergi kedai baju .... kat sana pun tak de
6) kedai kasut ...tak de jugak kunci aku

rasanye tu je tempat yang aku singgah tadi .... mmmmmm sedihnye ..kena call suami suruh hantar kunci ...
masa duk meraba raba hanphone kat poket seluar ......

opssssss... kunci aku ...

ada rupanye kat dalam poket seluar ....hampeh ..penat je aku pergi cari .... asal la masa aku duk cari tadi dia tak bersuara ...


14 comments:

ummiross said...

Hehe ada tanya poket seluar tak eyna...

IFA Athirah said...

haha.ni msti tetiba letak kt tmpat u x bese letak.mcm saye,letak pnsel kt tlinga pn sy x prasan. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

aLieF si Muncung ManiS said...

hahahahha..kak eyna dah jadi pelupa..byj makan semut la tu..heheheheh..gurau je..macam mana boleh tak terasa kat poket tu...:P

Ujang9897 said...

kentut byk sgt nie

sitiezahim said...

hihihi...klakar la..:)

Cikgu Den said...

tuan kedai tak menyampah. lagi suka.

eyna azmi said...

ummiross - sialp tak tanya dulu poket seluar

eyna azmi said...

IFA athirah - tu la pasal ..biasa terus letak dalam handbag

eyna azmi said...

alif - yang banyak makan semut tu alif

eyna azmi said...

ujang- jangkit ngan ko la

eyna azmi said...

sitizahim - dah jumpa balik baru rasa kelakar ..masa duk cari tu mengelabah jek rasa

eyna azmi said...

cikgu den - menyampah jugak kot sebab window jekkk..kalu beli baru dia suka

eyna azmi said...

cikgu den - menyampah jugak kot sebab window jekkk..kalu beli baru dia suka

Izyan Masri said...

LAIN KALI JAGA KUNCI ELOK2 TAU XD