Friday, April 22, 2011

salesman oh salesman

pernah tak opis korang atau rumah korang didatangi oleh salesman yang datang menjual barang barang ? atau pun  pernah tak masa korang duk jalan jalan korang di sapa oleh salesman ? mesti pernah kan ..

Peristiwa ni berlaku petang tadi kat my shop. datang lah sorang salesman ...duk promote barang barang dia ... pencuci  ..Aku mula mula malas la nak layan ... dah dio duk promote promote ... ok la layan je la ..dengar je apa yang dia nak cakap ..
Dah habis dia promote.. aku pun cakap la kat budak salesman tu

" sorry la dik ... rasanye akak tak perlu kot pencuci nie sekarang ..next time la ya ! "  

lepas aku cakap cam tu budak salesman tu macam tak puas hati jek ngan aku ... hempas hempas barang barang yang dia promote tadi masuk dalam bag ... lorrr marah ke derr? Tadi aku x suruh pun ko promote .... ko yang terhegeh hegeh ..

p/s : salesman kat luar sana tu tak diajar ke cara nak berurusan dengan customer ... tak leh paksa customer beli tau...

5 comments:

cik fai said...

betul . betul .

tapi kadang kadang kan kasihan pulak dorang . sebab itu je mata pencarian dorang .
haishhh buat kita serba salah kan :)

ajumohit said...

tulah pasal kt luar opis ade tulis 'no salesman allowed'...heehhehe

man said...

W'pun ada tulisan "jurujual dibenarkan masuk", tapi dia orang tetap redah juga...

sueRAFE said...

benci kalau tengah jalan2 dalam mall dyrg tegur. ataupun masa tengah makan =..=

cik EPAL said...

tak suka gak sales yang suka memaksa orang dok beli barang dia ni adeh