Sunday, February 20, 2011

dinner TUNE TALK - tekak aku biasa makan nasi ulam budu ... mana boleh telan makanan nie ...

semalam aku p dinner TUNE TALK kat Sunway Convention Center. Aku sebenarnye tak berapa nak gie dah ..al maklumlah ..dinner untuk chinese new year ...makanan yang di hidang mestilah chinese food .. laki aku awal awal lagi dah surrender ..suruh aku pergi ... "tak berapa boleh nak telan la" katanye ... hampeh ... tapi disebab kan AE aku sendiri yang datang jemput ... segan la pulak kalau tak pergi ..kan susah pulak nak "bodeks" next time ... so aku pun pergi lah ...
seperti yang dijangka kan ..memang chinese food ... ssetengah jam pertama dah boleh lihat beberapa orang melayu yang angkat punggung keluar dari dewan ... mungkin tekak diorang tak boleh nak masuk kot ... tambah tambah nak kena makan dengan benda alah nie

al maklum lah aku bukannye biasa sgt guna benda alah nie ... tak kenyang lor ... makan ngan jari jemariku yang gebu ni lagi best ... kenyang ...tapi tak kan aku nak makan pakai tangan kot ..control beb control ...eyna ko jangan wat perangai nak makan dengan tangan pulak .... malu kat orang

 Chinese tea ..yang langsung tak de gula ...( aku biasa minum teh + susu ..lagi sedap )



Golden opulence Lucky Smoked Salmon & Jelly Fish Yee Sang (orang cina panggil yee sang)



Braised Shark's Fin Soup eith Crabmeat Topped Fish Roe  (yang mi jek kena dengan tekak aku)

Oven baked sesame Chicked Topped with King Prawn Cracker  (yang ni langsung aku tak leh telan ..semacam jek rasa ..)

 Steam Red Mulled with Beancurd ribbon & Clouol Fangus (ikan nie ok la sikit ..walau pun tak de rasa)


Wok Baked Live Tiger Prawn with Szechuan Souce.. (yang nie pun ok )


 Strew Fresh Beancurd Topped with "Fatt Choi" Dried Oyster .. (aku makan sayur jek)

 Fragrant lotus Leaf Steamed Rice with almond Flake ( semacam jek rupa nasi nie ... aku tak makan pun)


Chilled Fruits Cocktail in Lemon Flavour

 Deep Fried Yam Ni Cao (sejenis kuih..)








ini adalah antara makanan yang di hidangkan ... totally langsung tak sedap .... hampeh ... geli tekak aku makan ... tekak aku biasa makan nasi lemakkkkkkkkkk, ...tekak aku biasa makan nasi ulam cicah budu ...mana biasa makan benda nie semua ... aku makan pun tak banyak ..amik sikit sikit jek ..geli tekak weh ..

walaupun makanan tak berapa nak sedap ... tapi berbaloi gak aku pergi semalam ... sebab aku dah menang lucky draw .... KLIK SINI

p/s - kalau aku dibeli pilihan ... makan free macam nie ... dengan aku kena keluar duit belanja korang makan kat tmpt lain ...aku lebih rela keluar duit dari makan free ...

5 comments:

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

wow~ macam sedap je nmapkkkkkkkkkkkkkkkkkkk XP

esmaxempayar.blogspot.com said...

hafiz - nampak je macam sedap .... hampeh ..tak sedap langsung ...

TAYAR PANCIT said...

hai saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/segmen-saya-seorang-blogger-yang-aktif.html

Kaseh said...

aku suka chinese fod..hehe yeesang tu pun aku suka..pokoknya semua aku suka la..patut ko ajak aku :P

eyna azmi said...

kaseh - ko suka eh ? lain kali aku ajak ko ...ari tu dinner csl pun sama gak ..tekak aku kata no no nooo