Friday, February 25, 2011

SUSAH SANGAT KE NAK SENYUM

Pagi pagi lagi aku dah buat dosa kering ..hahahahah mengumpat tuan kedai runcit kat umah aku tu.. Alkisahnye pagi tadi  pergi beli roti kat kedai tu ..Alahai muka makcik tu ...masam mencuka .. tak mesra alam langsung.. ore kelate kata "keruh" je muka  senyum la sikit makcik oii ....

tak best kan kalau kita tengok orang yang bermuka masam cam nie ...lepas ni tak moo pergi lagi lah kedai tu ...

picture : -credit to ann taj

 
cuba lah makcik tuan kedai tu senyum cam nie .... mesti ramai customer dia datang







atau macam nie ..mesti lagi ramai yang datang kat kedai dia

18 comments:

Cik Eliza said...

tak salah senyum, senyum kan sedekah,

sedekah paling murah,

ahaha

hesh !

apa na jadi sama org malaysia !

ila said...

senyum.
xperlu kata apa2..
huhu

adan said...

senyum tu kan indah...

Dinas Aldi said...

betoi laa, ada orang susah nau nak senyum! kita lak rasa bodoh sebab dah senyum kat dia tapi dia boleh buat tak tau ja..oh sedehhh...

sekamar rindu said...

salam..

senyum itu sedekah...:)

eyna azmi said...

cik eliza, illa, Adan, dunas aldi, sekamar rindu - senyum itu sedekah ...eyna baca komen komen kalian ni pun sambil senyum ...thanks u all

Nulia said...

memang masalah psikologi betul manusia sekarang .....

smile is a gift .....

jom kiya senyum bersama2

^_^...*_*..:)...:]...:D...XD...

nadiah daud said...

tau x pe. pesal susah sgt nak senyum.
jatuh ke gigi lau senyum.

myhatiku said...

hai2..myhatiku pun nak share entry pasal smile jugak..:)

http://myhatiku.blogspot.com/2011/01/senyum-pun-susah.html

sekamar rindu said...

salam..

masuk sini tengok pic mr bean..tergelak saya..

hehe

Nurun said...

saya pun ade satu entry ttg senyum.
senyum ye! =)

maira said...

tersenyum tengok pic dalam entry nie :)

maszaki said...

senyum...tak perlu kata apa2...senyummm

Miecyber said...

Mok cik tu ada blog dokk?

Kadar celik huruf wanita Malaysia terbaik di dunia

tricksrex said...

tapi aku susah nak senyumm
camne
huuuuuuuuuuu

Sya Razali said...

sama laa macam akak kat kedai runcit kat bawah ofis saya. tak senyum langsung + muka tak ada perasaan. adoi saba jela.

Dda Ly said...

hurmm saye pon tak suke org yang cemtuh..ilang mood nak shopping!!
huhu

meh jemput ke rumah...
~schedule tweets~

Kaseh said...

aku rasa dia takda gigi kot..sebab tu segan nak senyum muehehhee