Friday, February 11, 2011

MEPS... bank card ..kadang kadang menyusahkan

MEPS .. cuba korang tengok kat bank kad kat atas ... bila kad bank ada MEPS akan memudahkan kita mengeluarkan wang kat mana mana bank sekali pun ...mudah bukan ?
tapi yang berlaku kat jiran aku sebaliknye ...
kejadian berlaku petang tadi ... jiran aku ke bank untuk mengeluarkan wang berjumlah RM1000 dari ATM machine .. bank kad jiran aku tadi adalah Bank Islam ... malang sungguh yang berlaku ...apabila duit yang di tunggu tak keluar ...tapi baki dalam akaun telah tiada ...
laporan telah dibuat di bank CIMB tersebut ... dan jawapan yang di terima amat mendukacitakan...
disebabkan transaction melibatkan dua bank ..kena tunggu 2 minggu baru dapat balik duit ..kesian kan...
aku sedih dengar ceita pakcik tadi ..dah la hanya driver lori ...duit pun cukup cukup makan je ... apa anak anak dia nak makan nanti ... terpaksa lah meminjam dari kawan kawan ...


p/s - simpan duit bawah bantal ... lagi selamat kot


salam

eyna azmi

7 comments:

azharr said...

sy penah keluarkan duit minggu lepas kat ATM ,kad dah kuar tp duit lambat keluar...ingatkn transaction fail, nasib baik sy tunggu kalu tak habislah...

iwan_dextrous said...

kelemahan komputer..bese r tu...pernah gak kne telan kad...

P-ja said...

na, meme bank islam sokmo gitu. aku x pnoh lg keno but most of my friends penoh keno. meme make maso bout fortnight jugok la. n aku x brani doh g check kat atm laen. which is hok jadi ko minn, dio check account CIMB kat Maybank atm machine. then tetibe kad dio keno telan. padahal time tuh dah click ntok check balance. bile report, kena bayar ntok buat kad baru even though bende tu xtau saloh mari mano. just imagine if the bank itself buat gituh kt ramai org..can u imagine how much profits they gained from it?? it's ridiculous..

eyna azmi said...

azhar - nasib bai tunggu ..kalau x tunggu orang lain sapu ...

eyna azmi said...

iwan - kelemahan komputer satu hal ... tak boleh ke staff staff kat bank buat kerja cepat sikit ...satu hari dua hari ok lagi .... bayangkan anak bini pakcik tu nak makan apa?

eyna azmi said...

pija- memang ramai doh hok kena ..so be careful next time ..peringatan utk diri sendiri jugakk

sekamar rindu said...

salam...

tu yang takut tu..kesilapan teknikal mcm ni walaupun dibuat laporan..prosesnya mengambil masa yang lama...