Sunday, February 6, 2011

lompat tikam , jala mas , dan gelembong boyo

pagi pagi lagi aku dah meroyan .... celik je mata rasa nak makan lompat tikam , jala mas dan gelembong boyo ..mana aku nak cari semua tu ..kat kampung aku ada la .. tapi aku tak balik kg ...huwaaaaaaaaa ..nak makan ..nak makan  jugakkkkkk tolonggggggggggggggggggggg..
nak masak sendiri ..?????? hampeh ... baik tak yah ... bukannye aku pandai pun masak ...
last last aku talipon kawan aku ..tanya dia ...mana nak cari ... dia kata kat pantai dalam ada pakcik dari kelantan jual dengan van ... tapi hari Ahad je ... adoiii  hari ahad ??? maknanye aku kena tunggu next week la .....LAMBAT LAGI ... 

Lompat tikam... alahai ..sedapnyeeeee


gelembong boyo


jala mas



p/s - sumber gambar EN google 

14 comments:

Kaseh said...

lompat tikam tu biasa gak dgr..tapi gelombong tu tak penah lak..cmane rasa dia..

maszaki said...

na, aku tau la ko rindu pada ku.....nama ku jugak yg menjadi sebutan d hati mu erk? muahahhahaa

rizwan's sweetheart said...

salu dengar nama jerk tp tak penah makan... nampak pic mcm sedap

eyna azmi said...

kaseh : gelembung boyo tu rasa dia manis ... dibuat dari kelapa

eyna azmi said...

maszaki - tak de maknenye ... tak kuasa mak

eyna azmi said...

rizwan's sweetheart - memang sedapppppp

: husna : said...

wah..sedapnya! pernah rasa lompat tikam je... yg lain2 nampak menarik...mana nak dpt sume ni?hehe

eyna azmi said...

husna ...kat kelate ...confirm dapat hahaha

sitihanisahali said...

x penah makan lompat tikam...jala emas tu macam roti jala ke?hehe

ⒸⒶⒽⒶⓎⒶ said...

sedap nye sume . tapi name pelik2 hahaha :)

eyna azmi said...

sitihanisahali- jala mas tu rupa je macam roti jala tapi rasa dia manis ...

eyna azmi said...

cahaya - memang sedap walaupun nama pelik..hehehe

LehaMY said...

kuih lompat tikam tu penah makan . memang sedap . dua kuih tu tak penah lagi~ heehe :D

A.D.A.M. said...

cuba nk makan lompat tikam, tp selera x kena pulak. :)