Thursday, February 24, 2011

KASUT MAKAN TUAN

petua orang dulu dulu ...


kalau beli kasut baru kita kena gigit gigit dulu kasut tu ...kalau tak nanti dia gigit kita balik.

hahaha.korang percaya tak dengan petua nie? alkisahnye ..kaki aku dah melecet sebab pakai kasut  ... masa beli hari tu aku terus pakai ..tak gigit dulu ...ishhh tak kan nak gigit dulu  sebelum pakai ... nanti orang ingat aku tak cukup makan pulak ...

picture : credit to Mr google


p/s - next time kalau beli kasut nak gigit dulu lah ...

13 comments:

Kaseh said...

aku penah buattt koo.. aku gigit dulu kasut..tapi taktau la apa betulnya menda ni tapi mmg kalau gigit..kaki aku alhamdulillah tak melecet..tapi kalau aku tak gigit..sure melecet..kebetulan kot hehehhehe

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

sebelum kasut gigit kita , baek kite gigit dia dlu ...:)

eyna azmi said...

kaseh - menjadi eh ko buat .? nampaknye kena buat gak nie

eyna azmi said...

myra si gula gula hati - kalu kasut yang dah pakai nak kena gigit gak ke ? hahahah

mommylavender said...

petua orang dulu2 ..nmpak tak logik tapi mujarab tau~hee...sebelum pakai gigit...insyaalah tak melecet

zmah said...

Kasut baru memang gigit tuan...

eyna azmi said...

Mommy lavendar - nampaknye lepas nie eyna kena percaya ngan petua orang orang tua ..hahahaha

eyna azmi said...

zymah - memang pun ..sakit kali i tau

rizwan's sweetheart said...

salunyer fda kalau beli kasut baru, fda akan pakai handyplus siap2... kalau tak, memanglah dapat kiss kat kaki tu...

jemput singgah blog fda. ada entry pasal pahala terakhir seorang isteri

sekamar rindu said...

salam..

hahahaha...aaah..jgn laa gigit...nanti org kata lapar laaa pulak..

suka entri ini..

kau kesah ke?? said...

kunyah teros boleh?

Dhia Delisha said...

betoi2 dhia pun penah buat... so far xde lak ngelecet... hehe... dhia rindu nak pakai kasut tinggi... huhuhu... tapi x keje opis xkan nak p kebun pkai kasut tumit tinggi...mau tenggelam,hahaha

Nyonya Sabah said...

gigit kasut memang da jd rutin nyonya setiap kali beli kasut baru..memang mujarab owh..kaki ndak melecet pun