Thursday, March 3, 2011

CINTA SEBELUM DAN SELEPAS KAWIN

CINTA ? korang pernah bercinta tak? macam macam jenis cinta ..ada cinta sejati ...ada cinta sehidup semati ada cinta monyet ..ada cinta touch & go? Cinta Touch & go? ada eh? tapi yang akak nak cerita nie cinta sebelum dan cinta selepas kawin ..cuba korang perhatikan :-

SITUASI 1
cinta sebelum berkahwin
kalau korang tersepak batu masa berjalan-jalan ..mesti tak pasal pasal pakwe korang akan maki hamun batu tu ..

cinta selepas berkahwin 
kalau si isteri tersepak batu ..tak pasal pasal si isteri kena maki hamun sebab tak nampak batu tengah jalan



SITUASI 2
cinta sebelum kahwin
baru jek selsema sikit dah kelam kabut hantar awek pergi hospital

cinta selepas kahwin 
walaupun isteri sakit tahap kronik pun ..bagi ubat yang dibeli kat kedai runcit jek


SITUASI 3
cinta sebelum kahwin 
bila awek selalu berpakaian cantik ...dan bergaya dipuji nye si awek tu ..macam siti norhaliza lah ... erra fazira lah

cinta selepas kahwin
sekali berpakaian cantik sikit dikatenye si isteri buang tebiat ..kang kalau  isteri berserabai jek dikatanye macam hantu mak limah

SITUASI 4
Cinta sebelum kahwin
Bercita cita nak anak berdozen dozen ...supaya rumah tangga sentiasa meriah

Cinta selepas kahwin
Setelah anak dapat sedozen semua hal rumah tangga isteri yang uruskan.dia goyang kaki jek


SITUASI 5
Cinta sebelum kahwin 
kalau nak tidur mesti talipon dulu ...ucap selamat malam dan nak mimpi yang indah sama sama. i lap u ..u lap i ..

Cinta selepas kahwin
time dan tempat tidur pun asing asing ...kenapa ekk?

8 comments:

nelly said...

Haha ..
kesan yang ketara .

anntaj said...

hiks..hikss...hiksss...
(ann gelak baca entry eyna yg ni)

begitulah asam garam kehidupan....

ann dulu2 masa bercinta tak pernah dapat bunga dr hubby, bila dah kawin tiba2 dapat bunga...
--kalau mcm tu, bagaimana pulak???
:)

syabil.sukor said...

apa leh wat...
nak rasa BEST...
berCINTA lepas kahwin~
=D

eyna azmi said...

nelly - memang ketara ...

eyna azmi said...

ann - wah best nye... ann still dapat bunga dari husband lagi..

eyna azmi said...

syabil.syukur - cinta LEPAS KAWIN memang best kalau dapat pasangan yang bukan macam situasi situasi kat atas

syabil.sukor said...

thats TRUE~ =D

Kaseh said...

sangat benar sekali..hehe