Friday, March 25, 2011

RASA MACAM ADA YANG TAK KENA JEK NGAN LAPPY AKU NIE



Aku rasa macam ada yang tak kena jek ngan lappy aku nie ...kenapa ya ... lepas aku format hari tu ... lappy aku nie jadi :-
1) sangat slow
2) bila on lama sikit jadi lappy jadi sangat panas ..
3) bila on lama sikit ada bunyi .... cam tengah running ..kuat pulak tu

setahu aku sebelum nie ok je ..sebab masa beli bulan 7 hari tu ... aku cakap ngan tuan kedai aku nak lappy  yang paling latest sekali plus nak paling laju  , tahan lasak..  tapi sekarang dah jadi cam nie ...adoii..
aku ada call tuan kedai ..dia cakap ngan aku ... try check balik lappy tu takut nanti masa format ari tu diorang tukar sparepart kat dalam tu ... boleh eh macam tu ? patut la aku rasa cam tak sedap ati jek ..sebab masa aku mintak bill ari tu pun kedai CC (tempat aku format lappy nie bagi macam macam alasan) cam ner ni ... buntu ..buntu ...


what should i do ????

blogger -blogger yang pakar bab bab komputer nie ada idea tak?



11 comments:

shahzik said...

die suruh beli yg baru kot .. HAHAHA

eyna azmi said...

shahzik - huh jenuh la mak asyik nak beli baru jek ....

aLieF si Muncung ManiS said...

kadang2 org bisnes ni suka menipu..tapi tak semua la..huhuhu..tak boleh caye sgt..baek eyna tanya member2 eyna yg pandai komputer.mana tahu dia boleh btulkan..

budakpandai said...

salam eyna..kalau warranty masih ade just pegi service center okeyy..lagi senang..=)

eyna azmi said...

alief - tu la rasanye kena cari member suruh check nie ..kalau betol baru boleh pergi serang CC yang format lappy eyna nie ...jom alif ..berani tak?

eyna azmi said...

budak pandai - warantty memang ada lagi ...

iz said...

hurm..memang x caya kalau kedai watkan..iz format sendiri je kalau rosak..

sekamar rindu said...

salam...

kak....beli baru saja..:))

eyna azmi said...

iz - ala kalu tahu iz pandai suruh iz jek

eyna azmi said...

SR - lappy nie baru je beli bualan 8 ari tu

maszaki said...

beli jek yg baru tutup citer..kui3