Thursday, March 24, 2011

doakan baby zayyan - update

aku baru balik dari hospital ..pagi tadi  aku melawat baby zayyan kat HKL ...Ya Allah ..keciannye ... anak kecil sebesar zayyan terpaksa menangung kesakitan akibat kecuaian orang lain...

doctor mengesahkan pendarahan di kepala baby zayyan adalah akibat dari terhantuk @ terjatuh ... kesian kan. Sebenarnye kawan aku eir baru sahaja habis berpantang .. dan baru dua hari start bekerja semula selepas berpantang . Zayyan pula baru dua hari dihantar ke rumah pengasuh ... dah pada hari kedua tersebut lah keadaan zayyan jadi tidak bermaya ....

masa tengok zayyan tadi rasa macam nak menangis ... kecian ..baby kecik disambung wayar sana wayar sini kat hospital ....Ya allah kenapa baby kecik tu harus menerima dugaan semua nie ..

pada saat aku menulis entry nie baby zayyan masih lagi di bilik bedah ... sama sama kita doakan agar baby zayyan kembali sihat seperti sediakala ...dan laporan polis telah dibuat ... semoga pengasuh tu sedar ..jangan ingat nak kejar duit semata mata .... tangan kanan mengambil duit ..tangan kiri haruslah memikul tanggungjawab ...

walaupun aku tak pernah rasa pengalaman ada anak tapi naluri keibuan ku sangat tersentuh .... sama sama kita doakan kesejahteraan baby zayyan ...
..

update :  25/3/2011 - baby zayyan telah mula membuka mata dan mula mengerakkan tangan ... doctor memasukkan susu melalui hidung ... alhamdulillah ... ada sedikit perkembangan ..


picture : credit to ajid rihan yang sempat snap gambar dalam ICU tadi

14 comments:

Elon Noor said...

ya Allah, lindungi la baby Zayyan...aku pon sedih ni na, dr td dok igt jah...

Kaseh said...

mudah2an allah lindungi baby zayyan....

eyna azmi said...

elon - amin ..tu lah yon ..aku nie duk terbayang bayang jah dio ...masa aku gi tadi doctor bagi ubat tido ...dio tido ...napok tenang jah dio tido ..tapi kito tok tahu dio sakit setaro mano ..

yon ...anok mu sapo jago? ..beringat lah yon deh

eyna azmi said...

kaseh - amin ..mudah mudahan

sekamar rindu said...

salam...kak,

Ya Allah.....Selamatkan baby zayyan

terkejut dan sedih membaca entri ini..

eyna azmi said...

SR- amin ...

kecian baby kecik nie terpaksa tanggung derita

Zulaikha Mohamad said...

1st time dropping by here.. YA Allah selamatkanlah baby zayyan.. and hopefully his family tabah hadapi semua dugaan ini.. sgt menyayat hati tgk baby sekecik tu dgn wayar2 di seluruh badan.. :-(

nadiemsharmz said...

smoga baby zayyan akn kmbali sihat....sedih nye....=(

Dinas Aldi said...

ya Allah, lindungilah bayi yang tak berdosa ni..

sedihnya..

HATYCIKNUURUL said...

siannye baby tu,.isshh,pngasuh jge cmne,.klu xbley jge,ckp la,.aduui,.sy prnh kje kt tska,.mmg kdg2 pngsuh diorg xthn,ganas2 je buat kje,..tp dlm kes ni,wallahua'alam la,xtau la kn,.hurm,.doakn je die baik2,amin,.

sekamar rindu said...

salam..

kak...sr tag kak.

http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2011/03/peraduan-entry-bulanan-terbaik-anda.html

maszaki said...

na..x tau nk ckp ape bila tgk pic ni...sayu sgt....kita doakan baby zayyan cpt2 sembuh....amin3....

maira said...

baby zayyan senasib ngan anak saya... saya faham sangat perasaan ibu & ayah bb zaiyyan.. semoga bb zayyan sembuh & semoga ibu bapa beliau diberikan kekuatan menghadapi ujian yang hebat ini ...

eirz said...

:'(